Geslaagd voor examens groene gradatie

SifuKungfu Nieuws

Vanavond waren er examens voor de groene gradatie. Na een lange periode van trainen was het zover en deden Peter op den Kelder, Kaeye de Boer en Jeroen Kampen examen in het 1ste gedeelte “Gung Gee Keun” en daaraan toegevoegd het onderdeel lang wapen stok. Het was bikkelen maar, alle drie zijn ze geslaagd. Van harte gefeliciteerd.

Gratis maand trainen gaat van start

SifuKungfu Nieuws

De Van Ark Kungfu Academie start het nieuwe seizoen met een gratis inloopmaand. In deze maand kun je elke week gratis mee komen trainen tijdens lesuren. Je sport deze periode gratis. Op deze manier wil de school, iedereen de kans geven om geheel vrijblijvend te ontdekken of Kungfu iets is wat bij je past.

Kungfu kan zowel recreatief als competitief worden beoefend. De sport is toegankelijk voor iemand die een brede ervaring met gevechtskunsten wil opbouwen maar, ook voor iedereen die op een gezonde manier aan lichaamsbeweging wenst te doen. Je werkt aan een betere lichaam coördinatie met een focus op de versterking van de structuur van je lichaam door middel van tal van technieken. Verwacht tijdens de trainingen geen zweverige verhalen maar een praktische, wel doordachte benadering die een duidelijk beeld geven van het hoe en waarom van Kungfu.

De inloopmaand zal starten vanaf 24 september en eindigen op 21 oktober. Tijdens de inloop periode zal erop 13 oktober, nog een speciale trainingsstage plaats gaan vinden in de oude Chinese gevechtkunst “Shuai Jiao” Deelname hiervoor is niet gratis maar, wil je hier meer over weten, of jezelf hiervoor opgeven, vraag hier dan naar tijdens les.

Je kunt je opgeven voor de inloopmaand door een email te sturen. Het is handig om tijdens de lessen loszittende kleding te dragen, zoals bijvoorbeeld een joggingbroek en T-shirt. Die geven je meer bewegingsvrijheid.
De lessen zijn zowel voor jeugd en volwassenen vanaf 14 jaar. Meer informatie op 0645774097 of stuur een email naar: info@vanarkacademie.nl

24 augustus stage Ternat

SifuKungfu Nieuws, Shuai Jiao Stage

Op zaterdag 24 augustus vond er opnieuw een stage Shuai Jiao plaats o.l.v. Christophe Uyttersprot van Shoubo.be in Sportcentrum Ternat, België Shoubo.be. De Van Ark Kungfu Academie was hierbij ook aanwezig. In September volgt er meer Shuai Jiao nieuws.. De Nederlandse en Belgische organisaties gaan zich klaar maken voor de volgende stages. 👍🇧🇪🇳🇱

Kungfu trainen in de zomer

SifuKungfu Nieuws

Het is bijna zomervakantie en dat betekend vaak, voor veel mensen dat ze lekker op vakantie gaan. Sportverenigingen doen ook vaak voor een aantal weken hun deuren dicht en starten dan pas weer, als de scholen ook beginnen. Zoals elk jaar overbruggen wij deze tijd door het houden van onze zomerschool. De lessen gaan dus eigenlijk gewoon door maar, we gaan dieper in op de geleerde technieken. Wekelijks zijn wij dan ook te vinden in het Enkhuizen plantsoen of streekbos. Iedereen is welkom (niet leden en leden) Het volgen van een gratis proefles is dan ook gewoon mogelijk. De eerste zomerschool les staat gepland op donderdag 1 augustus – 19:30 uur Enkhuizen Plantsoen. Het volgen van losse lessen is ook mogelijk, deze zijn dan €11 per les. Fijne zomer . .

Meester Yuan Zumou geeft stage in Enkhuizen

SifuShuai Jiao & Shoubo

In samenwerking met de Shoubo school uit Ternat Belgie stond het weekend van 9 & 10 maart in het teken van Shuai Jiao. Meester Yuan Zumou (80j), een levende legende en de autoriteit in Europa van het Shuai Jiao & Shoubo gaf afgelopen weekend een 4 uur durende stage in Enkhuizen. Vanuit heel Nederland waren er deelnemers op af gekomen en met een groep van ruim 40 personen werd er getraind. Het was voor Meester Yuan Zumou een eerste keer dat hij een stage gaf in Nederland. Shuai Jiao is de oudste gevechtskunst die in de Chinese geschiedenis kan worden teruggevonden. Het is de krijgskunst van de werptechnieken en de lijf-aan-lijf gevechten. Shoubo is een moderne variant van het traditionele Shuai Jiao, waar trappen, stoten en afweertechnieken werden aan toegevoegd. In oktober zal hij opnieuw Nederland bezoeken voor een stage. Wordt vervolgd…