Hung Gar 洪家

Hung Gar kungfu is een zuid Chinese gevechtskunst

 

Hung Gar 洪家 staat bekend als een zuid shaolin kungfu stijl wat zijn bestaansrecht rond 1763 zit ontstaan. Hung Gar dankt zijn naam aan zijn oprichter Hung Hei-Gun. Hung Hei-Gun was zelf een thee verkoper/handelaar en met de komst van de Qing dynasty, verliet hij zijn huis in Fujian en bracht hij de Hung stijl met zich mee naar Quangdong.

Hung Ga kent binnen de traditie vele grootmeester als: Wong Fei Hung , Lam Sai Wing, Chiu Kau tot de huidige meester Chiu Chi Ling die allemaal zo hun stempel op de stijl hebben gezet. 

Meester Chiu Chi Ling staat op dit moment aan het hoofd van de Internationale Chiu Chi Ling Hung Gar Associatie en geeft met regelmaat seminars en stages. 

Hij trainde de stijl onder leiding van zijn vader Chiu Kau en woont op dit moment met zijn familie al voor vele jaren in de USA. Meester Chiu Chi Ling is tevens actief in de Hong Kong cinema. Zijn Hung Gar associatie is inmiddels uitgegroeid tot een wereldwijde organisatie. waaraan zich veel scholen hebben gekoppeld. 

Sinds 2004 is de school een vertegenwoordigd lid van de Internationale Chiu Chi Ling Hung Gar Associatie en waarborgt hierbij de stijl Hung Gar 洪家 in Nederland. 

Chiu Chi Ling Nederland

Impressie GM Chiu Chi Ling

Kungfuschool Enkhuizen

Hung Ga Kungfu & Shuai Jiao

De eeste les is gratis!

+31 06-45774097

info@vanarkacademie.nl

Webdesign gedaan door Ethan en Eliyah