Shoubo & Shuai Jiao

Shuai Jiao of Chinees worstelen is de oudste gevechtskunst in de Chinese geschiedenis

 

Shuai Jiao is de krijgskunst van de werptechnieken. Shoubo is een moderne variant die is onstaan vanuit Shuai Jiao waar trappen, stoten en afweertechnieken aan zijn toegevoegd.

Meester Yuan Zumou is de bron van het Shuai Jiao in Europa en de ontwikkelaar van de Chinese gevechtsport Shou Bo.

Hij trainde als professioneel Shai Jiao atleet in het Centrum van de krijgskunten van Shanghaï (Ti Yu Gong). Yuan Zumou werd Chinees kampioen terwijl hij zijn studies lichamelijke opvoeding afronde en de titel van Meester behaalde. Op zijn beurt werd hij Shuai Jiao trainer in het Centrum van de krijgskunten van Shanghaï (Ti Yu Gong). Acht Shuai Jiao-atleten werden onder zijn leiding kampioen van China.

In 1985 vestigde hij zich in Frankrijk, waar hij tot op heden nog steeds Shuai Jiao-atleten vormt en stages geeft. Hij organiseerde tevens talrijke internationale wedstrijden en gaf o. a. demonstraties op het Krijgskunsten Gala te Bercy. Grootmeester Yuan Zumou groeide wereldwijd uit als een autoriteit in het Shuai Jiao.

Met regelmatig organiseert de school trainingen en stages onder leiding van Christophe Uyttersprot van de enigste Shoubo school uit Ternat, België en Meester Yuan Zumou oprichter van de Internationale Shoubo Federatie uit Parijs.

Initiatief

In samenwerking met de Shoubo.be school uit Ternat, Belgie is er, begin 2019 een inititief gestart om de sport Shoubo & Shuai Jiao te introduceren in Nederland. Deze introductie word gedaan door middel van stages en trainingen die periodiek worden georganiseerd. Iedereen, met of zonder ervaring kan hieraan deelnemen. Meester Yuan Zumou heeft inmiddels een tweetal keer een bezoek mogen brengen aan Nederland en het was overduidelijk dat ervoor de sport Shoubo & Shuai Jiao veel belangstelling is. Dit laat mooie kansen en ontwikkelingen zien voor de toekomst

Meester Yuan Zumou: “We maken gebruik van gevechtstechnieken om je eigen lichaam te leren kennen. En om de juiste mindset te krijgen voor deze sport.”

Stage impressies

Kungfuschool Enkhuizen

Hung Ga Kungfu & Shuai Jiao

De eeste les is gratis!

+31 06-45774097

info@vanarkacademie.nl

Webdesign gedaan door Ethan en Eliyah