ūü•č Blijf in beweging

‚úď 2 dagen per week les! ‚úď enthousiaste groep

+31 06-45774097

info@vanarkacademie.nl

Shuai Jiao 

Shuai Jiao of Chinees worstelen is de oudste gevechtskunst in de Chinese geschiedenis

 

Shuai Jiao is de krijgskunst van de werptechnieken. Shoubo is een moderne variant die is onstaan vanuit Shuai Jiao waar trappen, stoten en afweertechnieken aan zijn toegevoegd.

Meester Yuan Zumou is de bron van het Shuai Jiao in Europa en de ontwikkelaar van de Chinese gevechtsport Shou Bo.

Hij trainde als professioneel Shai Jiao atleet in het Centrum van de krijgskunten van Shangha√Į (Ti Yu Gong). Yuan Zumou werd Chinees kampioen terwijl hij zijn studies lichamelijke opvoeding afronde en de titel van Meester behaalde. Op zijn beurt werd hij Shuai Jiao trainer in het Centrum van de krijgskunten van Shangha√Į (Ti Yu Gong). Acht Shuai Jiao-atleten werden onder zijn leiding kampioen van China.

In 1985 vestigde hij zich in Frankrijk, waar hij tot op heden nog steeds Shuai Jiao-atleten vormt en stages geeft. Hij organiseerde tevens talrijke internationale wedstrijden en gaf o. a. demonstraties op het Krijgskunsten Gala te Bercy. Grootmeester Yuan Zumou groeide wereldwijd uit als een autoriteit in het Shuai Jiao.

Met regelmatig organiseert de school trainingen en stages onder leiding van Christophe Uyttersprot van de enigste Shoubo school uit Ternat, Belgi√ę en Meester Yuan Zumou oprichter van de¬†Internationale Shoubo Federatie uit Parijs.

Impressie

Ontdek de Chinese gevechtskunsten

Kungfu & Shuai Jiao

Volg een gratis proefles

Je kunt jezelf aanmelden

+31 06-45774097

info@vanarkacademie.nl

© 2020 Van Ark Academie | AVG Privacy | Disclaimer