Shuai Jiao stage Meester Yuan Zumou - 2019 Belgie
Shuai Jiao stage Meester Yuan Zumou - 2019 Belgie

Richard van Ark

Hallo en welkom. Leuk dat je ons hebt gevonden. Ik zal je hier iets vertellen over wie ik ben. Ik ben Richard van Ark, geboren in 1980 en houdt mij sinds 1995 bezig met martial arts. Mijn nieuwsgierigheid in de gevechtskunsten begon al op jonge leeftijd en in 1995 startte ik, na het bijwonen van een open dag in het Pencak Silat Persisai Diri bij Ruud van Weldam. Voor de niet kenners onder ons, is dit een gevechtskunst afkomstig uit Indonesië. Een paar jaar later ontdekte ik Shaolin en ging ik op zoek naar een leraar. Deze vond ik bij de Padberg Academie uit Ermelo. Klaas Padberg Evenboer Sifu gaf trainingen in Hung Ga 洪家 Kungfu. Een zuid Shaolin stijl.

Vanuit de Internationale Chiu Chi Ling Hung Gar Associatie werd er begin 2003 een 11 daagse ‘Shaolin Tour” georganiseerd. Het voornaamste doel was studenten te laten zien waar Hung Gar vandaan kwam en reeds historische plekken te bezoeken die waren gerelateerd aan het onstaan en verdere ontwikkeling van de Hung Ga stijl. Zoals mijn nieuwsgierigheid mij in 1995 bracht bij het Pencak Silat. was het voor mij duidelijk dat ik mezelf in deze zuid Shaolin stijl verder wilde ontwikkelen. Mijn vele jaren van Pencak Silat trainen waren, een goede basis en leerschool geweest.

Note 1: Hierboven geef ik een zeer verkorte versie over mijn martial arts avontuur. Tijdens lessen geef ik hier veel meer toeliching over

In 2004 opende ik de Van Ark Kungfu Academie en in hetzelfde jaar bezocht GM Chiu Chi Ling samen met Klaas Padberg Evenboer Sifu de school. De opening van de school was een succes en voor de kenners onder ons, deed ik de traditionele Baisi ceremonie. Sindsdien waarborg ik het behoudt van de traditionele Chinese gevechtskunsten maar, wil ik mijzelf ook blijven ontwikkelen.

Je ontwikkeling in de martial arts staat daarom ook nooit stil. Zo ben ik begin 2019 trainingen gaan volgen in het Chinees worstelen, beter bekend als Shuai Jiao. Dit doe ik bij Shoubo België o.l.v. Christophe Uyttersprot. Hiermee is ook een nieuw initiatief onstaan om Shuai Jiao & Shoubo meer aandacht te geven in Nederland. In 2019 bracht Meester Yuan Zumou tweemaal een stage bezoek.

Ik hanteer in mijn lessen een praktische, en wel doordachte benadering van Kungfu. Verwacht van mij geen zweverige materie.

Mocht je interesse hebben dan nodig ik je uit om eens een les mee doen. 

Note 2: De Padberg Academie is sinds enkelen jaren gesloten en om deze reden is er geen link referentie te vinden. De school was voorheen te vinden op domeinnaam: hunggar.nl

Kungfuschool Enkhuizen

Hung Ga Kungfu & Shuai Jiao

De eeste les is gratis!

+31 06-45774097

info@vanarkacademie.nl

Webdesign gedaan door Ethan en Eliyah