GM Chiu Chi Ling 趙志淩

Meester Chiu Chi Ling (趙志淩) is geboren op 20 januari 1943 en begon met trainen van Hung Ga 洪家 Kungfu vanaf zijn zesde jaar. Dit deed hij onder leiding van zijn vader Chiu Kao (1895-1995). Chiu Kao wordt gezien als èèn van de grootste Hung Ga 洪家 leraren. De training van zijn eigen zoon was dan ook ouderwets en ging volgens de traditionele methoden. In de heuvels rond Hong Kong, trainde Chiu vaak samen met zijn vader. Zo leerde hij de vele hand en wapenvormen met alle bijbehorende applicaties. Met regelmaat na een trainingsessie, nam zijn vader hem mee na een theehuis en vertelde hem dan, verhalen over de oude Kungfu meesters. Zijn moeder “Siu Ying” nam Chiu vaak mee naar de school van Mok Gwai Lam. Mok Gwai Lam was de weduwe van Wong Fei Hung en Chiu volgde in haar school zo nu en dan ook lessen. In de loop van de jaren was er tussen Mok Gwai Lam en Chiu een goede vriendschap ontstaan en zoals vaak in een Chinese gemeenschap zag Mok Gwai Lam, Chiu bijna als haar eigen zoon. Hij was al snel de betere leerling van haar school en bleek een talent te hebben voor het Chinese leeuwendansen.

Op zijn 15de begon hij als assistent te werken in de clinic van zijn vader. Zijn vader was geschoold in de TCM (traditionele Chinese geneeskunde) en het zetten van botten. Deze kennis wilde hij graag overdragen aan zijn eigen zoon. In de avonden gaf meester Chiu, trainingen in de school van zijn vader. Begin jaren zeventig opende hij in Hong Kong zijn eigen school. Het was meteen een periode waarin de groei van Kungfu in films (Hong Kong Cinema) immens populair was geworden en Chiu zag dit als een mogelijke manier om Hung Ga 洪家 onder de aandacht te brengen van veel mensen. Hij deed later de choreografie van veel verschillende vechtscenes en nam tevens deel als acteur in meer dan 70 films waaronder ” The Snake in the Eagles Shadow”, Duel of the Seven Tigers”, en de filmhit ” uit 2004 “Kungfu Hustle”.

Meester Chiu was ook een deelnemer van het team dat naar Japan was gestuurd voor een 6 daagse tour in Hokkaido, waar hij voor vele Shorinji Kempo atleten de vorm Tit Sin Kuen (鐵線拳) demonstreerde. In Tokyo werd hij geïnterviewd door Fuji tv waarbij veel hoog geplaatste Japanse leraren technieken met hem wilde uitwisselen. Hetzelfde gebeurde in de USA met NBC en verschillende tijdschriften plaatsen artikels over hem. Sinds 1997 woont hij samen met zijn vrouw en zoon Kevin in San Francisco.

Chiu Kao was de oprichter van de “Shaolin Hung Gar Association” en na zijn overlijden, wilde meester Chiu dit werk voortzetten met als doel om Hung Ga 洪家 wereldwijd te verspreiden. Hij paste de associatie wat aan en onder de naam “International Chiu Chi Ling Hung Gar Association” ging hij verder. Vooral sinds hij in de Amerika woont, verloopt de promotie van Hung Ga 洪家 een stuk beter. Zijn schema’s voor het geven van seminars is daarom ook vaak druk bezet. Het is met regelmaat dat hij scholen in Hong Kong, Australië, Mexico, India, Pakistan, Singapore, Brazilië, Duitsland, Zwitserland en Nederland bezoekt.

Voor de scholen organiseerde Meester Chiu organiseerde in 2003 & 2013 de Southern Shaolin Tour. De reis had als doel om de historische plekken te zien, die allemaal een connectie hebben met de ontwikkeling en geschiedenis van Hung Ga 洪家 Kungfu

* Meester Chiu Chi Ling 78 jaar

Kungfuschool Enkhuizen

Hung Ga Kungfu & Shuai Jiao

De eeste les is gratis!

+31 06-45774097

info@vanarkacademie.nl

Webdesign gedaan door Ethan en Eliyah