+31 06-45774097

Logo Kungfuschool Enkhuizen

info@vanarkacademie.nl

Jaar-van-de-Os Van Ark Academie

Het is de grootste feestdag in China en wordt daarom normaliter groots gevierd. Ook in Nederland vieren ze in de Chinatowns van de grote steden als Den Haag, Rotterdam en Amsterdam. Vandaag 12 februari 2021 vieren we namelijk het Chinees nieuwjaar ofwel “Het jaar van de Os”. We sluiten daarmee het Jaar van de Rat af.  Volgens de Chinese jaartelling bevinden we ons in het jaar Huangdi 4718. Het is het begin van het Xin (hemels) Chou (aards) jaar. Van de 5 elementen ligt er dit jaar veel nadruk op het element metaal (Yin). Daarom kunnen we ook zeggen dat het we spreken van het ” Year of the Metal Ox”

De Os is van nature een harde werker, staat voor kracht, gezondheid, vastberadenhied en houdt van beweging. De wereld heeft in 2020 een lange tijd stil gestaan. Hopelijk zal er met dit nieuwe jaar weer wat meer globale maar, ook meer persoonlijke beweging/kansen onstaan.

Met alles wat er in 2020 ivm corona is gebeurd, is het vrijwel zeker dat belangrijkste zaken zoals: gezondheid, financiën en werk, allemaal wat extra aandacht vragen tijdens het Jaar van de Os.

Kung Hei Fat Choi 

Flower vector created by starline

 

Volg ons of deel dit bericht

Interesse in een proefles ?

Kom dan tijdens lestijden eens langs in onze school voor een gratis proefles en ervaar hoe het is om mee te trainen. Jezelf aanmelden is niet verplicht maar, we vinden het fijn om te weten dat je een proefles komt volgen. 

Jaar van de Os-Chinees Nieuwjaar 2021
Voeux_Buffle_2021_V5
Kungfuschool Enkhuizen

Volg een gratis proefles

Je kunt jezelf aanmelden

+31 06-45774097

info@vanarkacademie.nl

© 2020 Van Ark Academie AVG Privacy | Disclaimer