+31 06-45774097

Logo Kungfuschool Enkhuizen

info@vanarkacademie.nl

Kungfuschool Enkhuizen

De herfst is begonnen en de winter komt er weer aan!

Deze maanden beloven vaak veel regen en guur weer. Maar toch zullen er genoeg dagen zijn dat je prima buiten kunt sporten. Blijf je op zo moment dan toch liever binnen of kies je voor buiten! 🤔  Wat ikzelf erg fijn vind, is dat buitensporten in deze periode je veel meer laat connecten met de natuur en haar elementen. Ook de wintermaanden hebben zo hun charme. Het is vaak rustiger in het park en op straat want, niet veel mensen zullen zomaar buiten zijn. De koude lucht lijkt schoner en gezonder maar, dat kan natuurlijk ook mijn persoonlijke interpertatie zijn. 😉

Buiten zijn heeft je lichaam echt wel nodig. Je creeert zo een goede weerstand tegen nare kwaaltjes en griepjes en van dat kleine beetje zon, krijg je wellicht nog snel een boost aan vitamine D. Nu je op pad gaat met je Kungfu uitrusting, zoek je een plek waar je wilt gaan trainen. Dat is niet altijd even makkelijk want veel van de zomerse plekken zijn nat of ontoegankelijk geworden. Probeer om z’n mist een locatie te vinden waar je alle spullen droog kunt wegleggen. 

Ik geef je een daarom leuke tips voor buiten sporten in de herfst en winter. Wat is handig en waar moet je op letten 

  • Draag de juiste (sport)kleding. Je hebt echt bescherming tegen de kou nodig
  • Doe een goede warming-up. In de kou zijn je spierren, kapsels en pezen erg kwetsbaar. 
  • Als je besluit om in de avond te trainen. Bijv. je rondje hardlopen of fietsen maar, ook simpelweg wandelen, zorg dan dat je iets draagt wat een lichtje geeft of reflecteerd. Geldt natuurlijk ook voor je fiets. 😉
  • Neem je bijv. stok (lang wapen) of Dao (broadsword) mee, plaats deze dan in een goede opbergtas die je over je schouders kunt dragen. 
  • Draag in deze periode sportschoenen met goede grip. De zooltjes van je kungfuschoenen zijn voor binnen bedoeld en hebben geen grip en houden water niet tegen. Je kunt er zo volop tegenaan gaan.
  • Heb je thuis een ruimte (kamer) of garage maak hier dan een kleine sportruimte van. Hier kun je dan wat extra krachtoefeningen doen.
  • Het is goed om jezelf een doel te stellen. Wil je beter worden in je vorm, of wat kg afvallen 
  • Draag kleding in laagjes! Dit geldt ook voor je Kungfu outfit. Deze is vaak bestemd voor binnen trainen. (Laag 1: onderlaag zweetafvoer, laag 2: Isolatie, Laag 3: wind en waterdicht) 
  • Bedek je blote huid zoveel mogelijk bij echte vrieskou en behoud zo je lichaamstemperatuur op peil
  • Ga na de training snel douchen en lekker iets anders (warms) aan trekken!

Interesse in een proefles ?

Kom dan tijdens lestijden eens langs in onze school voor een gratis proefles en ervaar hoe het is om mee te trainen. Jezelf aanmelden is niet verplicht maar, we vinden het fijn om te weten dat je een proefles komt volgen. 

Kungfu

Hung Gar Kungfu is de stijl waarin de school lessen geeft. Deze zuid Chinese stijl vind zijn roots in de Shaolin tempel en staat bekend als een traditionele gevechtskunst. Het heeft zich in de eeuwen bewezen als een zeer effectief verdedigingssysteem

Shuai Jiao & Shoubo

Shuai Jiao of Chinees worstelen is de oudste gevechtskunst in de Chinese geschiedenis. Het is de krijgskunst van de werptechnieken. Shoubo is een moderne variant die is onstaan vanuit Shuai Jiao waar trappen, stoten en afweertechnieken aan zijn toegevoegd.

Volg ons of deel dit bericht

Kungfuschool Enkhuizen

Volg een gratis proefles

Je kunt jezelf aanmelden

+31 06-45774097

info@vanarkacademie.nl

© 2020 Van Ark Academie AVG Privacy | Disclaimer