+31 06-45774097

Logo Kungfuschool Enkhuizen

info@vanarkacademie.nl

Kungfuschool Enkhuizen

Een paar titels voor in je boekenkast ☝️

 Er zijn nog altijd diegene die het lezen van een goed boek niet vervelend vinden. Wat is dan precies een goed boek! De meningen hierover verschillen enorm van elkaar. Voor nu wil ik het houden bij boeken die ik dichtbij de martial arts zie staan. Je kunt je natuurlijk afvragen of die er wel zijn. Martial arts hoor je niet uit een boek te leren maar, rondom de wereld van de fysieke martial arts zit veel meer cultuur en filosofie verscholen. 

Dit stukje kennis zijn wij in de afgelopen decennia steeds meer gaan vergeten. Het doel van lessen werd steeds meer gelegd op de fysieke kundigheid van de leerling die lanzgaam steeds minder is gaan doen met lesstof over cultuur en filosofie. Tja, je kunt zeggen met een boek win je geen gevecht. Terugkijkend op de geschiedenis van (shaolin) Kungfu is er een heel duidelijke connectie met het boedhisme. Ben je als leerling dan ook een boedhist? Nou dat niet natuurlijk maar, je leraar kan je wel de nodige kennis of informatie hierover geven. 

Nu houdt ik zelf graag van het lezen uit een echt boek, we kennen ze nog wel, de papieren versies (paper of hardcover) en ben niet zo van de E-readers. Een boek moet, hoe zal ik het zeggen een soort “gelezenheid” uitstralen. De bladzijden moeten zo vaak zijn omgeslagen dat ze opkrullen omdat de informatie die erin staat erg interresant is en vaak opnieuw word gelezen. Ik heb een paar boeken uit mijn boekenkast gepakt die ik waardig vind en aanbeveel mocht je in deze onderwerpen interesse hebben. Heb ze netjes op een rij gezet met daarbij een link waar je ze eventueel kunt kopen:

The Dhammapada (amazon)
✓ Budhism in Sri Lanka (Gekregen van een SL vriend en de herkomst onbekend)

 

Volg ons of deel dit bericht

Interesse in een proefles ?

Kom dan tijdens lestijden eens langs in onze school voor een gratis proefles en ervaar hoe het is om mee te trainen. Jezelf aanmelden is niet verplicht maar, we vinden het fijn om te weten dat je een proefles komt volgen. 

Kungfu

Hung Gar Kungfu is de stijl waarin de school lessen geeft. Deze zuid Chinese stijl vind zijn roots in de Shaolin tempel en staat bekend als een traditionele gevechtskunst. Het heeft zich in de eeuwen bewezen als een zeer effectief verdedigingssysteem

Kungfuschool Enkhuizen

Volg een gratis proefles

Je kunt jezelf aanmelden

+31 06-45774097

info@vanarkacademie.nl

© 2020 Van Ark Academie AVG Privacy | Disclaimer