+31 06-45774097

Logo Kungfuschool Enkhuizen

info@vanarkacademie.nl

Van Ark Academie

Blijf in beweging want sporten verlaagt stress 

Hoe blijven we nou fysiek en mentaal fit. Inmiddels leven we 10 maanden in een aangepast versie van wat ooit eens “normaal’ was. Binnen en buitensporten mag inmiddels alweer voor enige tijd maar, sporten in corona tijd blijft lastig. Toch is het niet onmogelijk. Het vraagt om een stukje wilskracht. Het is niet de bedoeling om nog eens 10 maanden niks te doen en stil te gaan staan als het gaat om bewegen. Dit zorgt uiteindelijk voor veel mentale en lichamelijke gezondheidsklachten. Bewegen en gezonde voeding hebben een grote invloed op het hart, de hersenen en het immuunsysteem. 

Interesse in een proefles

Kom dan tijdens lestijden eens langs in onze school voor een gratis proefles en ervaar hoe het is om mee te trainen. Jezelf aanmelden is vanwege Covid 19 nu wel verplicht. Zomaar langs komen om te kijken kan niet meer.

Kungfu

Hung Gar Kungfu is de stijl waarin de school lessen geeft. Deze zuid Chinese stijl vind zijn roots in de Shaolin tempel en staat bekend als een traditionele gevechtskunst. Het heeft zich in de eeuwen bewezen als een zeer effectief verdedigingssysteem

Waar we voor maart nog elke week naar de sportschool gingen, zitten inmiddels steeds meer mensen thuis op de bank. Het ritme is een beetje verdwenen en niet iedereen weet precies hoe hij/zij nu zelf aan de slag moet om in beweging te blijven. Ook durft nog steeds niet iedereen het sporten in de gym of bij je lokale vereniging weer op te pakken. Toch kunnen we zeggen dat er in de sportclubs en verenigingen weinig tot geen besmettingen voorkomen. Dit is mede doordat je normaliter ook niet te sporten ging als je niet helemaal fit was. 

 

Nu we sterk in onze bewegingsvrijheid worden beperkt, werken we ook nog eens veel thuis. Je zit veel en beweegt weinig. Zitten wordt ook wel eens het nieuwe roken genoemd. Het is ontzettend slecht voor je. Het werk begint vaak eerder, je neemt minder vaak een pauze en een uurtje extra werken kan prima, want tja…. je bent inmiddels al gewoon thuis. Je hebt toch geen reistijd wordt er dan vaak gedacht. 

Wat je eigenlijk doet, is jezelf steeds minder dwingen om iets actief te gaan doen

Het behouden van deze actieve mindset is juist belangrijk voor je gezondheid en het voorkomen van lichamelijke en geestelijke klachten. We willen tenslotte geen burn-out of slechte gezondheid. 

Om een voorbeeld te geven: Je zit elke ochtend om 07:05 uur op de fiets, om de trein/bus te halen. Je moet hiervoor op een bepaald tijdstip je bed uit, een ontbijtje eten voordat je de deur uit stapt. Deze actieve lichamelijke en geestelijke mindset is juist datgene wat we nu steeds minder zijn gaan doen. De balans is zoek.

Het is zoals in de Chinese leer van Ying & Yang. Beiden zijden hebben elkaar nodig om in balans te blijven.

Er is inmiddels wetenschappelijk bewijs dat sporten, stress verlagend helpt. Uit onderzoek is gebleken dat mensen die niet sporten meer stress vertoonde en vaker ongelukkiger zijn. Sport je tussen de 3 tot 4 keer in de week en niet meer dan 45 minuten dan heeft dit een positieve werking op je lichaam en geest. Dat willen we toch allemaal 🙂

We kunnen concluderen dat we in deze Covid-19 periode MOETEN blijven bewegen. Meld je aan bij een lokale sportschool of vereniging. Ze hanteren allemaal de voorgeschreven RVIM regels wat ervoor zorgt dat jij gewoon veilig kunt sporten.

Download hier jouw Gratis trainingsschema

We hebben een schema samengesteld waarmee jezelf aan de slag kunt. 

Geschikt voor: ✓ weerstand ✓ kracht ✓ betere conditie!

[et_bloom_inline optin_id=”optin_1″]

Volg ons of deel dit bericht

Kungfuschool Enkhuizen

Volg een gratis proefles

Je kunt jezelf aanmelden

+31 06-45774097

info@vanarkacademie.nl

© 2020 Van Ark Academie AVG Privacy | Disclaimer